18 се отзоваха на апела да дарят безвъзмездно кръв

Ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” АД и Отделението по трансфузионна хематология изказва сърдечна благодарност на всички медии /печатни и електронни, с регионално и национално разпространение/, които популяризираха апела за набиране на доброволни кръводарители в дните 10 до 14 октомври 2016 г.

Благодарение на тази медийна съпричастност в Отделението по трансфузионна хематология  безвъзмездно дариха кръв общо 18.  В първия ден – 2-ма, на 12-ти  4-ма дариха, а други 3-ма бяха временно отложени. На 13-ти октомври дарителите бяха 9, а 1 бе отложени във времето по медицински показания.  В последния ден – 14-ти октомври се отзоваха 3-ма души.

Измежду 18-те кръводарители имаше такива, които за първи път прекрачват прага на Отделението по трансфузионна хематология, както и дългогодишни дарители предимно от триградието.

Средната възраст на преобладаващата част от хората, отделили време да помогнат и спасят живот, бе в декадата 25 – 35 г, следвани от тези между 20 и 30 г.

Дарената кръв ще бъде използвана за лечението на болни в спешен и планов порядък, настанени в най-голямото лечебно заведение – МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”, както и всички други стационари в областта.

Въпреки финала на акцията, доброволните и безвъзмездни кръводарители са добре дошли в ОТХ в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във всеки делничен ден, между 8:00 и 13:00 ч.!

Благодарност към всички безвъзмездни дарители на кръв!

Благодарности и към всички, които с пример и с думи мотивират близките и познатите си да дарят кръв и да изпитат удоволствието, че помагат на човек в нужда и спасяват живот!