16-ти януари – най-много фрактури и травматични случаи в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”

Пиков на болни с фрактури и травматични пациенти се оказа вчерашният 16-ти януари в Спешното отделение на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”. От 7:00 ч. на 16-ти януари до 7:00 ч. на 17-ти януари преминалите, прегледани, диагностицирани и изцяло обслужени пациенти са 85. От тях приети за болнично лечение са общо 50 души. Само травматичните случай пък са 35 /паднали, ударени, с навяхвания и счупвания/.
Многото болни неминуемо създават опашка с чакащи за спешните медици и ситуацията в тези дни няма как да е по-различна. Във вчерашния ден за пациентите се грижиха д-р Николинка Дърова, медицински сестри Елена Пръвчева и Галя Димитрова, дежурен координация Сашка Маринова, както и санитари Жоро Руневски и Лили Конадова. Нощта за всички спешно болни работиха д-р Диана Тонева, ст. медицинска сестра Цветанка Хаджирачева и медицинска сестра Вихра Петкова, дежурен координация Марияна Илиева и санитар Стоян Славчев.
За този 24-часов период в Отделението по ортопедия и тварматология са хоспитализирани 13 души с фрактури на крайниците /предимно китка и рамо/. За тях първи се погрижи дежурният д-р Красимир Пътов. Заради многото пациенти обаче в Спешното отделение бе привлечен и втори ортопед травматолог – д-р Радослав Здравков.
Хоспитализации през Спешно отделение бяха направени и в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, Интензивно-кардиологичен сектор към Кардиологично отделение, Детско отделение, Нервно отделение, Първо вътрешно отделение.
Натовареността на медиците и професионалистите по здравни грижи в Спешно отделение и към този час продължава да бъде висока. Помощ оказват дежурните д-р Анета Панайотова, медицински сестри Веселка Трифонова и Елена Пръвчева, дежурен координация Галинка Йорданова и санитар Галя Стефанова. Апелът е пациентите да проявяват по-голяма търпимост, защото помощ ще бъде оказана на всички.