Нова детска площадка беше открита в двора на областната болница

Тя е направена изцяло с даренията на Сдружение „Промяна в поколението“, Община Велико Търново и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Сдружението „Промяна в обществото“, което години наред успешно си сътрудничи с педиатричното отделение, сега осигури нужните средства за детските съоръжения на площадката. От Община Велико Търново се погрижиха за изграждането на бетоновата основа под тях и покриването й с каучукова настилка, върху която те са поставени.

От началото на 2023 година от „Промяна в поколението“ са дарили 13 детски площадки на различни места в страната.

На официалното откриване на площадката в двора на областната болница присъстваха основателката на сдружението Цветомила Демиркова, както и негови представители, зам.-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев, началникът на Отдел „Околна среда“ в общината Зорница Кънчева – Миладинова, началникът на педиатричното отделение д-р Валентин Точков, лекари и специалисти по здравни грижи.

Децата от Детска градина „Соня“ във Велико Търново пък зарадваха със своите изпълнения присъстващите и първи тестваха люлките и пързалката.

„Щастлив съм, че днес заедно имаме възможността да открием тази площадка, на която децата, които посещават болницата ще имат възможността да се забавляват и да прекарват по-приятно времето тук.
Този проект е едно от доказателствата затова как доброто ни обединява като хора. Най-ценната инвестиция за нас като общество е тази в здравеопазването, още повече в здравето на нашите деца. Важно е те да имат най-добри условия за лечение и престой в болницата, защото отдавна е доказано, че именно това има важна роля за тяхното по-бързо оздравяване.
Надяваме се такива каузи да стават все повече, а ние ще се радваме и сме отворени към различните идеи и инициативи, които имат за цел да превърнат болничната среда в по-уютна и приветлива за пациентите.
Благодаря от сърце за усилията, но най-вече за добрината, която вложихте в изпълнението на този проект“

заяви изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев по време на откриването.