Момче е първото бебе, родено във В. Търново

Момченце е първото бебе за новата 2017 г., проплакало в родилното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Детето, чиято майка е от старата столица, се появи на бял свят чрез секцио в 7,25 часа на 1 януари с тегло 3700 грама и ръст 51 см. Екипът в операционната зала включва д-р Албена Паньова и д-р Василена Топузанска, анестезиолога д-р Сибила Маринова, анестезиологична и операционна сестра – Кинка Йовчева и Емилия Нешкова, и санитар Милена Славкова. Дежурни акушерки в отделението са били Любка Кръстева и Юксел Хака, а санитар Женя Сеизова. Първа за бебето се погрижи д-р Маргарита Кирчева и акушерките Рени Дикова и Светлина Цачева от отделението по неонатология. След бебе номер едно за 2017 година в старата столица проплака и момиченце.

Последното бебе за 2016 година също е момченце и се появи на бял свят в 22,40 ч. с тегло 3620 грама и 50 см. Бебето е трето дете в семейството, което е от Велико Търново.

Общо 1438 бебета са се родили през изминалата година на територията на Великотърновска област. Това нарежда областта на 12-о място в страната след големите градове. Над 1000 са новородените, които са поели първата си глътка въздух в търновската болница, която е и най-голямото лечебно заведение в областта. Подобен брой бебета не е имало в областния град от 25 години.

Весела БАЙЧЕВА

в. „Борба“