Децата от Детска градина „Евгения Кисимова“ във Велико Търново организираха благотворителна инициатива за педиатричното отделение на областната болница

Инициативата е наречена „Маратон на доброта“ и стартирала преди месец. Тогава в градината прочели книжката „Мечо и добрината обикалят гората“ на авторката Виктория Петрова, а учителите предизвикали децата да правят по една добрина всеки ден.

Идеята била всеки да прави нещо, което по неговите сили и възможности, а целта – да зарадват някой друг. Децата изработвали картички, а родителите помогнали с купуването книжки, комплекти за рисуване, оцветяванки и други неща, които в края на маратона, бяха дарени на детско отделение. Жестът предизвика огромна радост у малките пациенти и екипа на отделението. Именно радостта и подкрепата действат като лекарство на всеки болен и помагат за по-бързото му възстановяване.

Подобни инициативи, които идват от деца за деца са вдъхновяващи. Изключително важно, че още от ранна възраст, децата се възпитават в съпричастност към другия, което гарантирано ще ги превърне в добри и отговорни възрастни хора.

Благодарим на всички деца, учители и родители за благородния жест и желаем здраве, радост и още много добри дела през новата 2024 година!

Весели празници!