Хирургът доц. Радосвет Горнев отново ще преглежда в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ на 14.10.2022 г.

МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ надгражда нивото на предоставяните медицински услуги като привлича водещ специалист в обща и коремна хирургия, за да се въведат нови дейности и да се развие потенциалът на отделението. Планови операции ще могат да бъдат направени по лапароскопски метод. Целта е пациентите да получат достъп до по-високо ниво на диагностициране и лечение, равностойно на това в София.
След многократни запитвания на пациенти как могат да разберат експертното мнение на доц. Радосвет Горнев, великотърновската болница отново организира прегледи при специалиста.
Уважаеми дами и господа, напомняме ви, че в петък, 14.10.2022 г. авторитетният лекар от УМБАЛ „Лозенец“ ще преглежда на етаж 3 в ДКЦ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, гр. Велико Търново. Все още може да запазите час за консултации и прегледи при доц. Радосвет Горнев. Телефон за записвания и допълнителна информация: – 062 643 859. Прегледите са платени.
Доц. Горнев има опит в хирургия на стомах и дуоденум-резекционна и пластична хирургия, хирургия на черен дроб и билиарна система, панкреатична хирургия, колоректална хирургия, пластично-възстановителна хирургия при хернии на коремната стена, хирургия на млечна жлеза при бенигнени и малигнени лезии с аксиларна лимфна дисекция при карцином на гърдата, хирургично лечение при диабетно стъпало и ХАНК, спешна хирургия, лапароскопска хирургия.
Доц. Радосвет Горнев е завършил Медицинския университет в София през 1990. Придобива специалност по обща хирургия през 1996 г. В началото на кариерата си последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална и лапароскопската хирургия. През 2003 г. печели стипендия в Cleveland Clinic САЩ, където негов ментор е признатия американски хирург Стивън Уекснер. През 2010 г. специалнизира лапароскопска херниопластика в Сьодертеле, Швеция. През 2011 г. успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернобробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения с ръководител проф. Сойер.
Работил е като хирург-ординатор в Първа градска болница; бил е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към УМБАЛ „Лозенец“, бил е Изпълнителен директор на УМБАЛ“.