Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ дари термо легло на Неонатологията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Модерната апаратура дава възможност веднага след раждането бебето да се постави в термо легло, за да му се осигури топлинен комфорт, а в същото време то може да служи и като реанимационен кът. Към него има аспирационна система и апарат за кислородни нужди, които са необходими при реанимация на бебетата. Дарението е важно и ценно за екипа на неонатология, тъй като ще подпомогне грижата за най-малките пациенти в първите минути и часове след раждането. Даряването на специализирана медицинска апаратура за неонатологични отделения е кауза за Фондация „Докова и Доков за бъдеще“, която следва вече поредна година за различни неонатологични отделения из цялата страна.

За 2024 г. от Фондацията избират да подкрепят д-р Кина Николова и Неонатологичното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

„Ние сми горди членове на Национална мрежа за децата и една от каузите ни е тази. Работим по много каузи, свързани с подкрепата на деца – образователното им развитие, особено със специални образователни потребности, подкрепяме проекти за развитие на деца със Синдром на Даун. Това е основната ни мисия – подкрепата на децата “,

заяви Ружа Дончева, която е програмен директор на фондацията.

Екипът на неонатологичното отделение и ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ изказват огромната си благодарност за инициативата и пожелават на целия екип на фондацията здраве и енергия, с която да реализират още много добри идеи и каузи.