Учениците от СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново по инициатива на „Български пощи“ изпратиха писма до малките пациенти в отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

В близо 40 послания, те отправиха своите пожелания за здраве и надежда в навечерието на светлите Коледни празници чрез писма, картички и рисунки.
Малчуганите написаха писмата си в клас и успяха да предизвикат много усмивки сред лекарите и малките пациенти в областната болница. Те научиха, че и писането на писмо може да бъде един от автентичните жестове на внимание.

„С радост приехме благородната кауза. Учениците споделиха, че емоцията от писане на писмо на хартия е много по-голяма от тази при писането на електронно съобщение. Важно е и днешните деца, които растат в епохата на информационните технологии, да знаят, че написаното остава като спомен и добрите писма даряват приятелство, вяра, надежда и любов“ – сподели г-жа Силвия Дачева. “Благодарим на децата от СУ “Вела Благоева” за страхотната инициатива, с която успяха да зарадват малките пациенти, които са настанени в педиатричното отделение.

“ Чудесно е желанието на малчуганите да зарадват своите връстници, които сега трябва да преборят различни заболявания. Благодарим на техните прекрасни учители и родители, които ги възпитават в емпатия към другите още от такава ранна възраст. Благодарим и на “ Български пощи” за инициативата, която провокира децата да сътворят тези писма и картички, които създадоха толкова настроение на децата в болницата”,

заяви д- р Даниел Илиев, изпълнителен директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов.