Специалисти по родилни грижи: Тук се ражда щастието! Заедно вървим по пътя към бъдещето

В Дни на отворените врати на отделенията по неонатология и акушерство и гинекология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ търновци ще могат да се запознаят с грижата, която медиците оказват на бъдещите родители

Имаме удоволствието да ви поканим на събитието „Дни на отворените врати“, което ще се проведе в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ на 28 февруари 2023 г. (вторник), от 12:00 часа в Голямата зала на етаж 2 в болницата. Всеки делничен ден до 27 фервруари на телефон 062/64-09-16 може да се обадите за записване и допълнителна информация.
​За нас е чест да отправим покана към бъдещите родители да посетят възобновеното събитие „Дни на Отворените врати“, организирано от отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология, съвместно с ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Началникът на неонатологията д-р Кина Николова ще сподели с вас как съпровожда новородените при пристигането им на този свят, ще ви разкаже за това колко е важно редовното и адекватно наблюдение на бременността от специалисти акушер-гинеколози и за задължителното провеждане на всички скринингови и профилактични програми за ранно откриване на отклоненията. Родителите ще се осведомят за всички съвременни протоколи на лечение – сърфактант, терапия, неинвазивно подпомагане на дишането. Началникът на неонатологията ще ви разкаже за най-щадящите, неинвазивни и съвременни методи за лечение и за подкрепата на семействата на недоносените деца, които неонатолозите проследяват до 1 година. Старшата акушерка в ОАГ Албена Василева и старшата сестра от ННО Мария Нешева ще ви разкажат за високотехнологичната апаратура в двете отделения, за възможността за избор на екип и за документите, които са ви необходими за постъпване в болницата. В „Дни на отворените врати“ ще имате възможност да видите презентация със снимки на залите за раждане, стаите на родилките, помещенията за изписване, както и двете отделения отвътре. Медици от отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология ще отговорят на всички въпроси, които ви интересуват във връзка с условията за престой, за воденето на раждането и за грижите, които специалистите по родилни грижи полагат за новореното и майката.
Смятаме, че ще бъде полезно и за бъдещите родители и за медиците от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ осъществяването на контакт, обменът на информация, както и споделяното на проблемите, които тревожат бъдещите родители. Надяваме се, че ще станете част от това събитие.