Роди се бебе № 1000 в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”

Ясен е бебе номер 1000, което се роди в ОАГ на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, с тегло от 3850 гр. и височина 50 см. Раждането му е чрез цезарово сечение /секцио/ извършено от доц. д-р Светлозар Стойков, д.м. в екип с д-р Василена Топузанска и д-р Иделина Христова, анестезиологът д-р Йорданка Трифонова, анестезиологична м.с. Красимира Трифонова и операционна м.с. Вера Айдарова. За бебе номер 1000 първи се погрижи екипът от Отделението по неонатология – д-р Татяна Пущиева и акушерка Светлина Цачева.
Бебе номер 1000 проплака на 6 декември в 9:55 ч. То е първа рожба за 29-годишната майка Йорданка Цуцуманова и носи името на бащата – Ясен Цуцуманов. Младото семейство живее във Велико Търново и развива собствен бизнес в областта на търговията, за който сега изцяло ще се грижи таткото.
Появата на бебе номер 1000 е събитие, каквото четвърт век не е имало в Търновската болница. Броени дни, а вероятно дори часове остават и до раждане номер 1000 в стационара. Причина за „бебешкия бум” е цялостното обновяване на Отделението по акушерство и гинекология, с ремонт за 500 000 лв., и всички промени които въведе началникът му доц. д-р Светлозар Стойков, д.м. Той оглави ОАГ през октомври 2015 г. и успя да привлече млади специалисти. Така за сравнително кратък срок МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” успя да привлече родилки от област Велико Търново, Плевен, цяла Северна България и др. области.