Откриват официално обновеният Дежурен кабинет

Той се помещава на мястото на бившето спешно отделение. Ремонтиран и напълно обновен е кабинетът за прием и преглед на пациенти, както и помещението за отдих на дежурните екипи.

Целта на ремонта е да бъдат осигурени максимално добри и съвременни битови условия за пациентите и медиците.

Дежурният кабинет осигурява лекарска грижа за пациентите, които се нуждаят от неотложна помощ във времето, в което личните лекари не работят – през нощта, почивните и празничните дни.

Неговата основна функция е да бъдат разделени потоците от пациенти, така че да бъде облекчена работата в спешно отделение, където най-често хората отиват с различни оплаквания.

За по-доброто обслужване на пациентите и обезпечаването на кабинета, има непрекъсната нужда от лекари и медицински сестри, които да поемат дежурства там .

За това от ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“ осигуряват по-високо заплащане за дежурство и призовават повече медици да се включат в подпомагането на дейността на кабинета.

А дежурства там могат да дават всички лекари – общопрактикуващи, специализанти и специалисти.

Ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“ апелират повече медици и най-вече общопрактикуващите лекари да се включат в тази инициатива, която преди всичко има за цел да осигури непрекъсната грижа за техните пациенти.

Дежурният кабинет е изключително важен за осигуряването на качествени медицинска услуги на пациентите от целия регион, тъй като областната болница е единственото лечебно заведение, които осигурява денонощен прием.