Над 40 деца прегледа националният консултант по детска нефрология в търновската педиатрия

Доц. д-р Анелия Буева, която е сред най-добрите детски нефролози у нас, прегледа тридесетте хоспитализирани малчуганите в отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“  АД и десет предварително записани деца. На 1 и 2 юли тя консултира родителите им какви мерки да вземат, за да бъде избегнато развитието на бъбречни заболяния.

detsko-kolaj

„На някои от децата бяха засечени първи симтоми за бъбречни болести, но диагностицирането им в този ранен етап е най-добрия момент за стартиране на успешното им лечение“, коментира началникът на отделението д-р Валентин Точков.

Поводът на посещението на доц. д-р Анелия Буева в търновската болница бе обучение на лекарите в звеното за по-добра работа с една от най-значимите придобивки в сектора 3Д ехографа. По думите на д-р Точков нефроложката е споделила безценен опит с колегите му педиатри и това ще бъде от голяма полза за работата в отделението. Той изрази надежда, че подобни обучения с водещи специалисти по детски болести ще се провеждат периодично в звеното.

Галина Георгиева