Младежи от Интеракт посетиха Детското отделение във В. Търново

Група млади хора, членове на Интеракт клуб Велико Търново, част от Ротари клуб, посетиха децата в детско отделение в МОБАЛ ,,Д-р Стефан Черкезов“ АД във Велико Търново, за да прекарат време с тях и да ги зарадват с изненади и подаръци дори след Коледа и Нова година. Младите ротарианците подариха на всяко дете плюшена играчка, както оставиха и цял куп такива в стаята за игра на малките пациенти. Също така, съобразно годините и здравословното състояние на всяко дете, поднесоха лакомства и сокчета. Почерпката замести пуканките по време на анимационния филм, който децата и младите хора гледаха заедно, а след това и оцветяваха рисунки с празнични мотиви.

Благодарни сме за съдействието на д-р Даниел Илиев, който също е ,отарианец и ни оказа съдействие при организацията на проекта, също така благодарим на всички лекари и професионалисти по здравни грижи за доброто отношение и отправените към нас мили думи. Радваме се, че заедно с децата бяха и техните майки. Непосредствена подкрепа получихме от старшата медицинска сестри на отделението Мария Петрова и педагогът Валя Димитрова. С тях обсъдихме теми, касаещи престоя на децата в отделението и възможностите как да продължим тези наши визити занапред, казва Йоанна Йорданова, президент на клуба.

,Ние, интеракторите от Велико Търново, смятаме да превърнем този проект в наша традиция. Следващата дата за наша визита ще е Денят на детето, защото чувството на удовлетвореност при вида на грейналите детски усмивки е несравнимо, категорични са младите хора.

С посещението си те се надяват, че са направили престоя на децата в болница малко по-приятен и интересен, защото кое дете не иска компания, развлечение и смях, когато навън е зимна приказка, но не дава възможност за игра…