Марина Чамуркова запечата в уникални фотографии животът в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Екипът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ показва в снимки животът и динамика в различните болнични отделения. Идеята за това се зародила спонтанно, разказват лекарите. Автор на вдъхновяващите кадри е известната великотърновска фотографка Марина Чамуркова.
За да покаже животът в болницата, такъв какъвто е, далеч от общоприетите представи на хората, авторката прекарва няколко дни плътно до различните лекарски екипи, присъства на операции и снима медиците докато спасяват човешки животи.

Едни от най-вълнуващите кадри, които Марина Чамуркова успява да улови през обектива си е раждането на нов живот, което е и един от натоварените с отговорност и емоции момент във всяка болница, които специалистите по акушерство и гинекология съпреживяват с бъдещите родители ежедневно.
Само за няколко часа фотосите успяха да трогнат стотици хора в социалните мрежи, които признават, че за първи път се замислят колко всъщност емоционално и физически е натоварена лекарската професия.

Това е и идеята на медиците там , които чрез тези снимки искат да покажат на хората, че изборът да бъдеш лекар не е просто професия, а призвание, на което се отдаваш за цял живот. Това е избор, които изисква самодисциплина, саможертви и огромна сила на духа.