„Избра ли подарък“ – Кампания на Отделението по транфузионна хематология и Филиала на Варененския медицински университет във Велико Търново

Уважаeми студенти, в навечерието на студентския празник – 8- ми декември Ви каним да се включите в съвместната инициатива на Филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново и Отделението по транфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.
Идеята е всеки от вас да отдели от свободното си време и да дари кръв на място в отделението.

Инициативата ще проведе от 3 –ти до 14 декември. Кръвният център работи от 8 до 13 часа всеки делничен ден, а процедурата по даряване отнема около час. Важно е всеки от вас, идвайки да дари, да не приема лекарства, да няма хронични заболявания и преди това де се нахранил.

Убедени сме, че дарявайки кръв всеки от вас ще даде личен пример на своите познати и приятели. Преди да дари кръв, всеки минава и през задължителен медицински преглед, резултатите, от който всеки може да получи.

Това е от изключително значение, тъй като необходимост от кръв има постоянно, а само с едно даряване, всеки от нас може да спаси до няколко човешки живота.