Доц. д-р Светлозар Стойков получи наградата „Велико Търново“

Доц. д-р Светлозар Стойков получи престижната награда “ Велико Търново”. Отличието му беше връчено по време на тържествената сесия на Великотърновския общински съвет по повод празника на старата столица.

Началникът на Отделението по акушерство и гинекология е номиниран от д-р Мавродий Каленски, като в предложението му се посочва, че е доц. д-р Стойков заслужава това отличие „За неговите значителни заслуги към Велико Търново, за високи постижения и особен принос в развитието на града и общината в сферата на здравеопазването, демографията и медицинското образование”.

Доц. Светлозар Стойков, оглавява АГ отделението на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ от три години, като за този период там проплакаха хиляди бебета, а още през първата година беше поставен рекорд за последните няколко десетилетия по брой раждания.
В момента стотици жени, не само от Велико Търново и региона, но и от други съседни области и градове , се доверят за здравето си и избират да станат майки, именно под грижите на доц. Стойков и екипа от професионалисти, който той ръководи.

Престижното отличие идва като признание от великотърновската общественост за неуморният труд и всеотдайност, който доц. д-р Светлозар Стойков ежедневно отдава на грижата за жените и новородените бебета на старата столица.