Дарете живот на Цветница!

За девета поредна година екип на Отделението по трансфузионна хематология ще очаква желаещите да спасят човешки живот, на 9 април /неделя/, в сградата на Неделното училище към храма „Св. Николай“, във времето от 9:00 до 14:00 ч.
Всички с желание да дарят кръв, но възпрепятствани да сторят това на Цветница, са ДОБРЕ ДОШЛИ на място в отделението на областния стационар /Нова болница/ в работните дни от последната седмица преди Възкресението на Божия син – 10, 11, 12 и 13 април, от 8:00 до 13:00 ч.
По традиция на Цветница поне 20 души откликват на мотото на кампанията „Запалете свещичка, дарете кръв!“. Това са предимно млади хора, като сред тях често има и такива които за първи път даряват доброволно и безвъзмездно кръв.
Решените да дарят не бива да бъдат гладни, да не приемат медикаменти /трябва да са здрави/ и да са с тегло от поне 50 кг.
Най-искрена благодарност към всеки които популяризира акцията!
Благодарности и към всички, които с пример и с думи мотивират близките и познатите си да дарят кръв и изпитат удоволствието, че помагат на човек в нужда и спасяват живот!