Благотворителният концерт „От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново“ успя да събере пари за закупуването на лампа за фототерапия за отделението по неонатология

С благодарност към „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ за вниманието и подкрепата към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, към работата и ежедневните каузи на медиците от отделението по неонатология, и специални благодарности към настоящия президент на клуба Розалина Панова.
Благотворителният концерт „От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново“ събра 4500 лв. и успя да закупи лампа за фототерапия за отделението по неонатология в МОБАЛ. Събитието беше организирано от „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ и в него взеха активно участие децата от „Лео клуб Велико Търново Янтар“, танцова школа „Рали“, Junior Band – СУ Ем. Станев, Graffiti – НЧ Напредък, Emoji Kids – СУ Ем. Станев, Търновче, Александър Момински, Кристина Енчева, Music Sauds и ЕМ Star Dance – СУ Ем Станев. Пролетният концерт се състоя на 24 март в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.
Дарената лампа за фототерапия ще бъде разположена в детската стая в отделението по неонатология и ще се използва за лечение на новородени с жълтеница, появила се след раждането. Фотолампата ще се използва приблизително при 30% от бебетата родени в МОБАЛ.
„Благодаря на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ и на тези малки лъвове, които дариха полезна лампа. От това, което върши човек в своя живот, най-смислено е това, което прави за другите. Особено, когато тези други са непознати и особено, когато тези други са нашите наследници, нашето бъдеще.“ Това сподели изпълнителният директор на болница д-р Красимир Попов при посрещането на членовете на клуба в отделението по неонатология. „Хубаво е ние хората да даряваме, да усмихваме децата в нужда, да си помагаме!“, допълни той.
Отдадени на благородната мисия, свързана с помощ на новородените, децата от танцова школа „Рали“ и техните родители посетиха отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, за да дарят лампата за фототерапия лично. „Идеята за тази кауза се роди заедно с ръководителите на танцова школа „Рали“. Всички участници в големия концерт имат изключително важна роля, за да стигнем ние до тук. Ако не бяха техните добри сърца и голям талант, както и желанието им да помагат и творят добро, нямаше каузата да е действителност.“ Това сподели настоящият президент на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ Розалина Панова при посещението си в МОБАЛ.